Eén vraagteken zegt meer dan tien uitroeptekens

Herschrijven of redigeren

Je hebt zelf een tekst geschreven en al enkele keren herschreven voor bijvoorbeeld je nieuwsbrief, een blog of je website. Maar je twijfelt of het correct Nederlands is en of je boodschap helder is. Want je wilt natuurlijk dat je tekst wordt gelezen en positief bijdraagt aan het imago voor je bedrijf. Of dat (potentiële) klanten meer willen weten over je product of dienst.
Ik check jouw tekst graag op leesbaarheid, vakjargon en spel- en taalfouten, redigeer of herschrijf deze.

 

Heldere boodschap

Bij het herschrijven of redigeren houd ik natuurlijk het doel van de tekst en je doelgroep voor ogen. En het veranderende leesgedrag van mensen. Want teksten worden tegenwoordig vaak gescand in plaats van helemaal gelezen. Het schrijven van een blog vormt hierop een uitzondering – tenminste… als de boodschap in je blog relevant is voor je doelgroep! Het gebruik van sterke koppen, goed opgebouwde alinea’s en begrijpelijke taal helpt hierbij en is dus belangrijk. Laat ook je tekst herschrijven of redigeren en natuurlijk adviseer ik je ook wat geschikte media zijn voor je bedrijf en wanneer je het best zichtbaar kunt zijn.

Laten checken of je tekst leesbaar is voor je doelgroep? 

 

 

Een samenwerking kan heel snel tot stand komen als het van beide kanten goed voelt. Na een korte kennismaking zijn we direct samen aan de slag gegaan. Wat zo fijn is: Rianne respecteert jouw tekst, geeft tips en nuttige adviezen en is ook kritisch. Zij vindt dat jouw tekst, jouw tekst moet blijven. En dat is prima gelukt. Het resultaat: een handzaam boek getiteld ‘Crisis? Gebruik je gezonde boerenverstand!’.

Claudy Voskens