Eén vraagteken zegt meer dan tien uitroeptekens

Herschrijven of redigeren

Je hebt zelf een tekst geschreven en al enkele keren herschreven voor bijvoorbeeld je nieuwsbrief of website. Maar je twijfelt of het correct Nederlands is en of je boodschap helder is. Want je wilt natuurlijk dat je tekst wordt gelezen en positief bijdraagt aan het imago voor je bedrijf. Of dat (potentiële) klanten meer willen weten over je product of dienst. Ik check jouw tekst graag op leesbaarheid, vakjargon en spel- en taalfouten, redigeer of herschrijf deze.

 

Heldere boodschap

Bij het herschrijven of redigeren houd ik natuurlijk het doel van de tekst en je doelgroep voor ogen. En het veranderde leesgedrag van mensen! Want teksten worden tegenwoordig vaak gescand in plaats van helemaal gelezen. Het gebruik van sterke koppen en heldere boodschappen is dan ook belangrijk. Natuurlijk kan ik je ook adviseren in welke media en hoe je jouw tekst kunt inzetten.

Laten checken of je tekst leesbaar is voor je doelgroep? 

 

 

Een samenwerking kan heel snel tot stand komen als het van beide kanten goed voelt. Na een korte kennismaking zijn we direct samen aan de slag gegaan. Wat zo fijn is: Rianne respecteert jouw tekst, geeft tips en nuttige adviezen en is ook kritisch. Zij vindt dat jouw tekst, jouw tekst moet blijven. En dat is prima gelukt. Het resultaat: een handzaam boek getiteld ‘Crisis? Gebruik je gezonde boerenverstand!’.

Claudy Voskens